100% bekker
 
Vermogensfondsen
Een vermogensfonds is een instelling die de opdracht heeft een vermogen te beheren en uit de opbrengst op dat vermogen goede doelen en projecten te steunen met een financiŽle bijdrage. Wilt u een subsidie uit zo'n fonds, dan stelt u een aanvraagpakket samen. Zorg dat doelstelling van financier en uw goede doel aansluiten bij elkaar.
Het vinden van die 'match' is een puzzel - waar we ons graag voor inzetten.

Nu ook trainingen fondsenwerving[, sparringgesprekken

Zelf aan de slag en alleen wat feedback op een brief krijgen, kan ook. Kijk eens op mijn weblog over sociaal ondernemen en fondsenwerving voor tips; bijvoorbeeld tips hoe je een goed projectplan schrijft.

Tips voor een goede aanvraag
Een goede aanvraag omvat tenminste een projectplan inclusief een begroting en een schriftelijke toelichting waarom het belangrijk is dat dit fonds uw project steunt.

U laat zien dat uw project steunwaardig is met:
- aansprekend materiaal : tekst en beeld moet in evenwicht zijn
- in de tekst toont u ambitie, inspiratie en degelijkheid
Vergeet vooral de brief niet, waarin u uitlegt waarom - en hoeveel - uw plan steun nodig heeft!

Dekkingsplan, fondsenlijst en brieven
In veel gevallen zal uw plan alleen gerealiseerd kunnen worden door bij verschillende fondsen een aanvraag te doen. In dat geval is maatwerk nodig: een op uw project toegesneden dekkingsplan en per fonds een eigen aanvraagbrief.

TIP: vermogensfondsen zijn geschikt om budget voor vernieuwende projecten te vinden. Vermogensfondsen financieren geen exploitatietekorten of personeelskosten voor vaste medewerkers.
Voor aanvulling op uw exploitatiebegroting zijn dan ook andere wervingsmethoden meer geschikt, zoals werving van donaties, schenkingen en nalatenschappen.Voorbeelden:

Uw welzijnsorganisatie zoekt geld om een nieuw cursusprogramma te ontwikkelen, een nieuwe speelgarage in te richten, of een bewonersruimte te renoveren. Uw seniorencomplex heeft een busje nodig voor het vervoer van bewoners met een handicap naar activiteitencentrum elders in het dorp.

Heeft u iets gehad aan deze tips? Laat het weten. Ook als u nog vragen heeft, neen gerust contact op. Stuur ons een email via ons contactformulier de contactpagina..


Andere opties: donateurs, schenkingen, nalatenschappen
Wij ondersteunen u ook bij het ontwerp van uw campagne om (meer) notariele schenkingen te ontvangen en bij het werven van nalatenschappen. lees verder


Meer over 100% Bekker
powered by SitesToGo TM